Taxatie

Als u een woning koopt, een hypotheek wilt oversluiten, een scheiding van eigendom of een hypotheekverhoging, dan heeft u een taxatierapport nodig. Dit rapport is een objectieve waardebepaling van de woning.

Voor het opstellen van een taxatie rapport beginnen we met een inspectie van het object. Wij letten veelal op de volgende aspecten:

  • de ligging en de omgeving (met welke voorzieningen van de woning)
  • de oppervlakte;
  • de indeling;
  • de staat van onderhoud;
  • de verplichtingen en rechten van de woning en de grond (o.a. voortdurend recht van erfpacht);
  • het afwerkingniveau;

Uiteraard kijken wij naar de marktsituatie en de prijzen van soortgelijke woningen in de buurt. Daarnaast verrichten wij kadastraal onderzoek en informeren wij bij de gemeente. Tot slot kan het gewenst zijn een waarde na verbouwing mee te nemen, dan kan dat in hetzelfde rapport worden verwerkt.

Alle bevindingen leggen wij vast in een taxatierapport, dat u kunt gebruiken voor het doel van uw taxatie.

Per 1 januari 2010 bestaat de verplichting dat de taxatierapporten moeten worden gevalideerd door een gecertificeerd bureau. Jouw Aankoopmakelaar en Taxateur is aangesloten bij validatie organisatie het NWWI. De rapporten voldoen aan alle kwaliteitseisen en worden geaccepteerd door alle hypotheekverstrekkers. Wettelijk mag een taxateur niet verder dan 20 km hemelsbreed gevestigd zijn van het te taxeren object. Grofweg is mijn regio vanaf Oisterwijk tot Etten-Leur Oost en vanaf de grens met België tot aan Waalwijk.

Dit zijn de volgende steden / dorpen waar ik mag taxeren: Breda, Etten-Leur (oost), Prinsenbeek, Bavel, Ulvenhout, Hoge en Lage Zwaluwe (voor het westelijk deel), Terheijden, Teteringen, Oosterhout, Drimmelen, Made, Raamsdonksveer, Waspik, ‘s-Gravenmoer, Dongen-Vaart, Dongen, Rijen, Gilze, Chaam, Baarle-Nassau, Alphen, Goirle, Tilburg, Udenhout, Loon op Zand, Kaatsheuvel en Waalwijk.