Curaçao

Sinds ik in 1995 stage heb gelopen op een makelaarskantoor op Curaçao, heb ik mijn hart verpand aan het “dushi” eiland met z’n vele strandjes, het mooie weer met een fijne wind en last but not least; de aller-aardigste bevolking !!

Als makelaar zie ik echter ook veel kansen. De onroerend goed markt is vanwege de verslechterde economie voor corona wat ingezakt en het vertrek tijdens corona van veel expats, heeft het aanbod aan woningen doen toenemen. Ik merk nu een langzaam aantrekkende markt daar (expats komen terug), dus erg interessant om NU daar een 2e woning voor jezelf en/of investering te kopen. De overdrachtsbelasting is maar 4% (tegen 10,4% in NL voor 2e woningen / beleggers!!), de huurinkomsten zijn interessant en als geruststelling; de meeste wetten uit het Nederlands Wetboek gelden daar gewoon.


Nadeel; het overzicht van de te koop staande woningen is belabberd. Geen Funda, geen actuele websites van makelaars en vanwege het vaak ontbreken van exclusiviteit van 1 verkopend makelaar, wordt er weinig aan promotie gedaan.

Oplossing; Jouw Aankoopmakelaar & Taxateur bellen!!